Teamlid uitnodigen en beheren
Teamleden
Teamleden zijn extra logins die u aanmaakt voor collega's, zodat zij kunnen helpen bij het beheer van uw chatbots zonder uw eigenaarsaccount te delen. Ieder teamlid krijgt een eigen e-mailadres en wachtwoord en ziet alleen de functies die u toewijst. Beschikbaar vanaf het Standaard-pakket (3 seats op Standaard, 10 op Premium).
Teamleden uitnodigen
- Ga naar Instellingen > Teamleden.
- Klik op Lid uitnodigen.
- Voer het e-mailadres van het teamlid in.
- Selecteer de machtigingen (zie hieronder).
- Klik op Uitnodiging versturen, zij ontvangen een e-mail met een link om hun wachtwoord in te stellen en lid te worden.
De uitnodigingslink verloopt na 7 dagen. U kunt deze op elk moment opnieuw versturen.
Machtigingen
Wijs toegang tot specifieke functies toe voor elk teamlid:
| Machtiging | Beschrijving |
|---|---|
| Chatbotinstellingen | Toegang tot chatbotconfiguratie, gegevensbronnen en prompt-instellingen |
| Live chat | Reageren op live chat-gesprekken |
| Analyse | Chatbotanalyses en rapporten bekijken |
| Gesprekken | Chatbotgesprekken lezen en controleren |
| Leads | Vastgelegde leads bekijken en beheren |
| Feedback | Gebruikersfeedback op chatbotantwoorden bekijken |
| Vragen | Onbeantwoorde of gemarkeerde vragen bekijken |
| Boekingen | Afspraakboekingen bekijken en beheren |
| Kennistest | Testen hoe de bot antwoordt en controleren welke bronnen zijn gebruikt |
| Tickets | Supporttickets bekijken en beheren op het Kanban-bord |
| Team-wiki | Toegang tot de AI Team-wiki (kan losstaand worden gebruikt, zie hieronder) |
Toegang beperken tot specifieke chatbots
Standaard hebben teamleden toegang tot alle chatbots in uw account. U kunt een lid beperken tot het bekijken van alleen specifieke chatbots door deze te selecteren tijdens het uitnodigen of bij het bewerken van machtigingen.
Alleen wiki-toegang
Als u alleen de machtiging Team-wiki toewijst (zonder andere machtigingen), krijgt het teamlid een speciale alleen-wiki-modus:
- Zij kunnen inloggen met hun e-mailadres en wachtwoord
- Zij worden rechtstreeks naar de Team-wiki doorgestuurd, geen toegang tot het dashboard
- Zij kunnen geen chatbotinstellingen, gesprekken, leads of andere backend-functies zien of bewerken
- Ideaal om werknemers toegang te geven tot uw interne kennisbank zonder het beheergedeelte open te stellen
Leden beheren
- Machtigingen bewerken — Klik op het bewerkingspictogram bij een teamlid om diens toegangsrechten bij te werken
- Leden verwijderen — Verwijder een teamlid om alle toegang onmiddellijk in te trekken
- Uitnodigingen opnieuw versturen — Verstuur de uitnodigingsmail opnieuw als deze is gemist of verlopen (alleen voor leden in afwachting)
Hoe teamleden inloggen
Teamleden loggen in via dezelfde URL als accounteigenaren. Het systeem detecteert automatisch of het e-mailadres bij een eigenaar of een teamlid hoort:
- Leden met volledige toegang zien het dashboard met alleen de functies waarvoor zij toestemming hebben
- Alleen-wiki-leden worden direct na het inloggen doorgestuurd naar de Team-wiki
Limieten voor teamleden
| Pakket | Max. aantal teamleden |
|---|---|
| Gratis / Basic | Niet beschikbaar |
| Standaard | 3 |
| Premium | 10 |
| Enterprise | Onbeperkt |
